Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Riktig potte til riktig plante

Slik velger du riktig selvvanningspotte for riktig plante


Plukkselv har gjort det enkelt for deg å velge den perfekte potten. Ved å tydelig vise pottens plantekapasitet i antall liter jord og størrelsen på vannreservoaret blir det enkelt. Klikk her for å gå rett til utvalget.

Dette må du tenke på i valg av potte

1. Finn ut hvilken mengde jord planten du trenger trives best i.
En grei regel er at jo mere jord planten kan boltre seg på jo større blir planten. Likevel er min. behovet ulikt, urter krever kanskje bare 4-5 L jord for å trives mens f.eks. tomatplanter trenger min. 10 L og aller helst 15-20 L jord for å trives godt.

2. Finn ut om planten krever mye eller lite vann.
En grei regel er at vannreservoaret aldri kan bli for stort da planten likevel bare trekker opp mengden vann den trenger i en selvvanningspotte. Likevel kan det være lurt å tenke på at ulike planter krever ulik mengde vann. Krydderurter som timian og rosmarin kommer opprinnelig fra tørt klima og krever mindre vann enn f.eks. løpstikke og brønnkarse. Grønnsaker som Agurk og Tomater drikker vann som gale mens chili krever noe mindre.

PARSELL er kanskje vår aller beste selvvanningspotte og fås i singel, dobbel og trippel potte. Store vannreservoar, stor jordkapasitet og ikke minst vannivåindikator og det beste vanningssystemet.


3. Velg enkelt utfra oversikten ovenfor den perfekte potten.
Noen selvvanningspotter kommer med vannivåindikator som tilogmed viser deg når vannreservoaret er tomt og må fylles på. Noen potter har i tillegg til kappilærvanning (at noe av jorden alltid står i vann) også vannveik slik at man er enda sikrere på at planten trekker vann.

LES OGSÅ: Slik lager du selv Rolls Royce plantenæring