Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Rødskrubb - kjennetegn



Kjennetegn: 

  • Hvit stilk med svarte "skrubber". Noen sorter har også hvite skrubber.
  • Når du deler en rødskrubb vil kjøttet etter kort tid svartne/bli blåaktig. Da vet du at du har funnet rødskrubb.
  • Hatten har rør under, og er svampete. 
  • Hatten er rødbrun oppå.
  • Hele soppen kan spises.
  • Bør stekes i 20 minutter for å unngå å bli dårlig i magen.
  • Soppen kan tørkes, men må da ha samme varmebehandling før den spises igjen.

NB! For å plukke sopp må man sette seg inn i kjennetegn, les derfor alltid en oppdatert soppbok før du plukker soppen, eller oppsøk soppkontrollen etter sanking for å være helt trygg.

GJØR DEG KLAR TIL SOPPTUREN HER -->