Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Skill falsk og ekte kantarell

Selv de mest erfarne kan ta feil av ekte og falsk kantarell. I denne filmen ser du hvordan du skiller dem.

Slik skiller du ekte og falsk kantarell:

  • Ekte kantarell har ribber, mens falsk kantarell har skiver under. Dette kan best forklares som at ribber ligner sidene i en bok, da ribbene ligger pent ved siden av hverandre. Skiver ser mer ut som arkene er blitt brettet, og ligger brettet ved siden av hverandre.
  • Ved tverrsnitt vil den ekte kantarellen ha hvitt kjøtt, mens den falske vil ha et mer farget kjøtt.
  • Fargen er også forskjellig på hele soppen. Den falske er litt mørkere/brunere enn ekte kantarell.
  • Falsk kantarell er ikke giftig, men smakløs.

NB! For å plukke sopp må man sette seg inn i kjennetegn, les derfor alltid en oppdatert soppbok før du plukker soppen, eller oppsøk soppkontrollen etter sanking for å være helt trygg.

GJØR DEG KLAR TIL SOPPTUREN HER-->