Urt Portulakk, vinter - frø IKKE ØKOLOGISK
En urt med svært kjøttfulle blader som har salt og frisk smak. Tuedannende, kan høstes gjennom vinteren og fram til våren.
Trykk her for å kun se flerårige urter
En urt med svært kjøttfulle blader som har salt og frisk smak. Tuedannende, kan høstes gjennom vinteren og fram til våren.
Urt som brukes som søtningsmiddel. Kan dyrkes i potte, både inne og utendørs.
Kulturarv-/heirloomsort. Både blader, frø og rot kan brukes i mat.
Kulturarv-/heirloomsort. Krydderplante med hvitrosa blomsterskjermer. Blader, blomster og frø brukes som smakssettere.
Agurkurt er et ettårig, kraftigvoksende plante der man kan bruke de himmelblå blomstene til salat, te eller kandisert i bakverk.
Kulturarv/heirloomsort. Ypperlig nytteplante for bruk på kjøkkenet og en vakker prydplante! Smaker mildt hvitløk og brukes som ramsløk. Bladene er flate i motsetning til vanlig gressløk. Planten kan leve i 30 år og er perfekt for fjellhage også.
Trendmat! Planten høstes når frøene ser velutviklet ut, tørkes, og frøene ristes ut. En glutenfri og næringsrik urt.
Kruspersille. Intens grønn persille med de mest krusete bladene. Står langt utover høsten uten å miste sin farge og friskhet. Gammel, pålitelig sort som er vakker og lettstelt.
Kulturarv/heirloomsort. Plante som hovedsakelig dyrkes for å de vakre blomstene som tørkes og brukes i dekorasjoner. Humlene elsker planten og den er også brukt som medisinurt.
Kulturarv/heirloomsort. Fantastisk velduftende og vakker kryddervekst som lokker til seg mange nyttige innsekter. Blomstene brukes i krydderblandingen "Herbes de Provence", men kan også brukes i alt fra desserter, pureer til duftposer for laken og dyner.
Kulturarv/heirloomsort. En urt med svært kjøttfulle blader som har salt og frisk smak.
Kulturarv/heirloomsort. Timian med små lilla nektarrike blomster. Ønsker å vokse varmt og solrik i en lett kalkholdig jord og bør fornyes etter noen år med frø eller stiklinger for smakens skyld.
Veldig dekorativ og robust Thai basilikum med en mild og søt smak med antydning av anis. Bladene er ca. 7 cm, skinnende grønne og saftig tykke. Et must i thailandske retter.
Kulturarv/Heirloomsort. Utrolig søt urt som kan brukes som søtningsmiddel. I 2012 tapte den mektige aspartam- og sukkerindustrien, og stevia er nå lovlig i Norge. Bruk et naturlig søtningsmiddel som ikke øker blodsukkeret.
Kulturarv/heirloomsort. Kardon er en flerårig urt i kurvblomstfamilien, der bladstilkene kan kokes som grønnsaker.
Kulturarv/heirloomsort. Sitronduft og smak på bladene som beholder smak etter tørking. Overvintrer godt i Norge.
Kultuarv/heirloomsort. Vintersar. Aromatisk og litt pepperaktig krydderurt som smaksmessig kan erstatte både salt og pepper i maten, for de som vil ha en saltredusert diett.
Mørk fiolett, solid plante som blir ca. 40 cm høy og gir bra avling med veldig aromatiske og smakfulle blader.
Bønnekrydder over alle krydder og sar kan smaksmessig erstatte både salt og pepper i maten. Direktesås utendørs og krever lys for å spire
Heirloom/kulturarvsort. Bladpersille. Den virkelige giganten av persillene. Gir kraftige busker opp til 50-60 cm høye. Store, slette og mørkegrønne blader, med tykke stilker som også kan brukes. Stor innhøsting og rik smak