Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Ranunkler - dyrketips

Ranunkler er en plante med flotte, fylte blomster som kan minne litt om roser. De er relativt hardføre, selv om de ser ganske skjøre ut. De kan plantes ut tidlig, så lenge knollen ikke fryser under jorden. De vil gjerne ha et beskyttet voksested i full sol.

Se vårt utvalg i ranunkler - klikk for bestilling:

Mottak og planting:

Knollene er ganske små, med avlange, gulrotaktige røtter som sitter samlet i toppen. De kan minne om små dahliaknoller. De plantes med rotspissene ned og knuten opp.

Slik planter du:

  • Legg knollene i vann over natten før du skal plante de. Dette vil hjelpe knollen med å etablere røtter tidligere. Plant knollen ca 3 ganger knollens bredde, i dybden. Det vil si, hvis knollen er 5 cm bred skal den plantes 15 cm dypt.
  • Plant gjerne knollene i grupper på minst 10 knoller, med ca 5 cm planteavstand. Da får du en flott sammenplanting.
  • Ranunklene trives best i full sol, i porøs, næringsrik og fuktbevarende jord. Jorden må ikke være våt. Bruk godt lys for å få knoppene til å springe ut.

Stell:

  • Husk å vanne ranunklene jevnlig.
  • Når de har begynt å blomstre, trenger de ikke lenger gjødsel.
  • Ranunkler tåler ikke frost og knollene kan tas inn/graves opp og oppbevares tørt og frostfritt gjennom vinteren.

Ranunkler er meget fine til snitt. Husk å fjerne blader som kan gå ned i vannet, og tilsett holdbarhetsmiddel. Om du ikke har dette for hånden, ta en liten dråpe klor i vannet, så holder dette seg friskt lenger.