Steg 1 - Plukk
Plukk epler, gjerne en blanding av sure og søte epler for å gi en smakfull balanse. Eplene kan gjerne har flekker, men dropp de du ikke ville spist, eller er råtne. Eplene må være modne. Dette ser du ved å dele et eple, og se om frøene er blitt svarte og dermed modne. Størrelse er ikke viktig. Vask eplene godt før du begynner.
Steg 2 - Knus eller kvern
Perfekt presset juice starter med epler knust til riktig konsistens. Å hakke er ikke nok, og å blende er for mye. Våre spesialbygde knusere er morsomme å bruke, og gjør jobben raskt og enkelt ved å knuse epler til riktig konsistens før pressing.
Steg 3 - Press
Ha de knuste eplene i pressen. Pressene fungerer ved at eplene presses ned ved å vri på et håndtak. Juicen kan da samles opp. Med litt trening bør du kunne gjøre tre pressinger i timen med våre presser. Du kan forhindre at nypresset juice blir brun ved å tilsette askorbinsyre (C-vitamin) eller sitronsaft. Restene av eplene kan brukes til kompost, bokashi eller dyrefor.
Steg 4 - Konserver
Frys ned juice ved å legge en frysepose i en gammel juicekartong, eller bruk fryseflasker. Fyll med juice, knyt toppen og frys. For å pasteurisere, fyll glassflasker med juice, skru korkene løst på og sett i pasteuriseringsmaskinen på 75 grader i 20 minutter. Når flasken er ferdig, skru til korken og la flaskene avkjøles. Pasteurisert juice har en holdbarhet i opptil 2 år.