Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Steg 1 - Plukk

Hvordan du plukker er ikke så viktig, men hvilke typer epler bør du bruke? Vår favoritt er en blanding av sure og søte epler for å gi en smakfull balanse. Eplene du velger trenger ikke være helt topp - små flekker er fine, men du bør droppe de eplen du ikke ville spist, som de med råte. Eplene må være modne. Dette ser du ved å dele et eple, og se om frøene er blitt svarte og dermed modne. Størrelse er ikke viktig. Vask eplene godt før du begynner.

Steg 2 - Knus eller kvern

Perfekt presset juice stater med epler knust til riktig konsistens. Å hakke er ikke nok, og å blende er for mye. Våre spesialbygde knusere er morsomme å bruke, og gjør jobben raskt og enkelt ved å knuse epler til riktig konsistens før pressing.

Steg 3 - Press

Når de knuste eplene dine er i pressen, er du klar! Pressene våre fungerer ved at eplene presses ned ved å vri på et håndtak. Juicen din vil renne, og er klar for å bli samlet opp. Med litt trening bør du kunne gjøre tre pressinger i timen ved å bruke våre presser. Nypresset juice kan fort blir brun, dette kan du forhindre ved å tilsette askorbinsyre (C-vitamin)eller sitronsaft for å beholde den opprinnelige fargen. Restene av eplene kan brukes til kompost, bokashi eller dyrefor.

Steg 4 - Konserver

For å fryse ned juice, kan du legge en frysepose i en gammel juicekartong. Fyll med juice, knyt toppen og frys. På denne måten kan du oppbevare mange liter juice i en liten fryser. Vi har også egne fryseflasker som ikke frostsprenger, og man kan enkelt ta ut etter behov. For å pasteurisere, fyll glassflasker med juice, skru korkene løst på og sett i pasteuriseringsmaskinen på 75 grader i 20 minutter. Når flasken er ferdig, skru til korken og la flaskene avkjøles. Pasteurisert juice har en holdbarhet i opptil 2 år. Du kan også pasteurisere juicen din i 3 liters poser/bag in box.

Juicing/cider