Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Å lykkes med hengende plantebag

Hvordan lykkes med hengende plantepose og lage din hengende planteskulptur?

Å lage en vakker planteklase i en bag pynter virkelig opp i 360 grader! Du kan pynte opp en stygg påle, hengende på et tre, lage ly mot naboer på terrassen, få et flott inngangsparti eller rett og slett bare henge den på gjerdet eller veggen.

Riktig jord, næring og vanning er nøkkel til suksess, her kommer tipsene.

Jord er viktig
Vi anbefaler å bruke en organisk jord med høyt humusinnhold som holder på fuktigheten, da jorden lett kan tørke ut i posene. Bland gjerne også inn litt leca slik at det ikke blir for kompakt. Det er ikke anbefalt å bruke vanlig hagejord eller kompost da dette skaper varme som sulter planten for oksygen. Bruk heller litt penger på premium jord.

Vann er viktig
Planter i en plantebag tørker ut raskere enn i hagen din. Etter hvert som planten vokser og røttene blir større, blir det vanskeligere for vannet å komme til. Vann blomstene daglig om sommeren – tidlig om morgenen eller sen ettermiddag er best, selv når det regner da det vannet ofte ikke er nok, eller kommer til. En vanningshjelper som hjelper å spre fuktighet til alle røttene er vanningsrøret som man kan kjøpe som ekstra utstyr til plantebagen. Det koster ikke stort og er vel verdt investeringen og kan brukes på mye annet også.

Næring er viktig
En langtidsvirkende næring (Plukkselv tilbyr langtidvirkende tabletter) som slipper litt og litt næring over lengre tid er en suksessfaktor. Bland i jorden før planting. Husk at gjødselpellets av noe slag utvider seg og tar litt av plassen.

I tillegg til å tilsette langtidsvirkende næring i jorden ved beplantning bør du også gi næring underveis for å sikre fortsatt blomstring og en sunn plante. Dette fordi mye av næringen vil «renne ut» med den gjevnlige vanningen i en plantebag. Tilsett næring med vanningen etter en tid eller etterfyll med langtidsvirkende næring.

Lykke til med din vakre hengende plantebag!