Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Slik lager du black garlic


Black Garlic er aldring av hvitløk på en bestemt temperatur over lengre tid, ofte 2-3 uker, og dette gir en søtlig og mild smak. 

Den sorte hvitløk er i vinden

Black garlic har i en lengre periode dukket opp "over alt", i alt fra sauser i butikken til menyer på restaurantene. Men black garlic er ingen nyhet, det har blitt brukt som smakstilsetter i det asiatiske kjøkken i tusener av år.


Du burde prøve, og alt du trenger er en riskoker.

HVA ER BLACK GARLIC?

Black Garlic er enkelt og greit aldring av hvitløk på en bestemt temperatur over lengre tid, ofte 2-3 uker. I prosessen skjer det en maillardreaksjon (kjemisk reaksjon mellom karbohydrater og aminosyrer som også skjer i produksjon av f.eks. sjokolade og kaffe) snarere enn en karamellisering. Det gir en brunsort farge og et mangfold av smak- og luktnyanser. Smaken blir mildere og søtere, og kan faktisk minne litt om lakris. Den skal visstnok være godt for helsen også og er stappet med antioksidanter.

Hva bruker man Black garlic til?

Den er faktisk helt fantastisk å spise som snacks som den er. Ellers kan du tenke at alt du bruker ristet hvitløk til, kan du bruke black garlic til. Den er god å knuse med olje og ha på bruschetta, gjør sauser til kjøtt og fisk fantastiske, ha i majoneser, vinaigretter og marinader + mye mer. Du kan også knuse den og ha biter i det meste der du ønsker dybde og umami/høyne andre smaker.

SLIK LAGER DU BLACK GARLIC

INGREDIENSER/UTSTYR


Hele hvitløk med skall

En riskoker med «keep warm» funksjon

En rist

En klede


FREMGANGSMÅTE:

1. Vask og ta bort eventuelle urenheter på dine hele hvitløk.


2. Legg en tynn rist av f.eks. bambus eller trepinner i bunnen, med et rent kjøkkenklede over og de hele hvitløkene pakket inn i kledet over og under.


3.Sett riskokeren på «keep warm» funksjon, sett på lokket og sett hele riskokeren utendørs under tak (har du den innendørs vil hele huset lukte hvitløk).


4. La stå i 2 uker. Åpne opp og teste om den er ferdig ved å skrell av et hvitløksfedd. Hele feddet skal være helt sort tvers igjennom, mykt og litt gummiaktig i konsistens når du trykker på det. Er den ikke det må den stå noen dager til.
ADVARSEL! 

Gjør prosessen utendørs under oppsyn, med tanke på brannfare ved å ha et apparat på hele tiden utendørs, som er beregnet for innendørs bruk. 


Stedet du lager black garlic på vil lukte intens hvitløk under hele prosessen og gjøres det innendørs vil den lukten sitte i lang tid etterpå. Lukten kan smitte over til andre ting du har oppbevart på tilberedningsstedet, så velg sted og rom med omhu.

Produkter for konserverinG

Sale Off
Marjukka bærrenser for støvsuger grønn
369,00 kr249,00 kr
Sale Off
Marjukka bærrenser for støvsuger rød
369,00 kr249,00 kr