
Chili Beaver Dam (500-1000 scv) - økologiske frø
Heirloomsort. 500-1000 sc.grader. En spiss, fylt, mørkerød chili som er perfekt til bl.a. chilipesto/saus . En plante som stortrives i potter og er rask. 40-50 cm høy. 500-1000 scovillegrader.
Heirloomsort. 500-1000 sc.grader. En spiss, fylt, mørkerød chili som er perfekt til bl.a. chilipesto/saus . En plante som stortrives i potter og er rask. 40-50 cm høy. 500-1000 scovillegrader.
500-1000 scovilles grader. 50-60 cm høy. Habanero uten styrke(!), men med samme fantastiske aroma. Orangerosa frukter med smak av melon, fersken, aprikos og mango. Buskete plante.
Kulturarv/heirloomsort. 1000-2500 scovilles grader. Svært vanlig som tapas i Spania, hvor de høstes umodne og grønne, blir grillet eller stekt i olje og servert med havsalt som tapas. Trenger støtte.
En populær chili som egner seg til steking, grilling, i sauser, gryter og mye mer, og som er proppfull av C-vitaminer. 1000-10 000 scovillegrader.
Kulturarv/Heirloomsort. 1000-14 000 scovilles grader.80-90 cm høy. Buskete og har mange klokkeformede frukter. En viss styrke, men er betydelig mildere enn de fleste andre i samme art. Aromaen av rabarbra er tydelig når du deler frukten. Fylles og gratine
Kulturarv/heirloomsort. 2500-10 000 scovilles grader. 35-40 cm høy. Ikke like sterk som Jalapeno, men veldig vakker med sine helt svarte, blanke frukter. De er faktisk helt svarte. Tykke, saftige vegger og mildt kjøtt. Perfekt i potter.og urner.
Kulturarv/heirloomsort. 4000 scovilles grader. 60-80 cm høy. Den mest smaksrike chilien vi har prøvd. Moderat styrke og med god fruktighet. Kan dyrkes utendørs opp til H3. Svært god til tørking og fremstilling av chilipulver.
5000 scovilles grader. En lekker chili i kirsebærformat, både i utseende og smak. Runde frukter som starter som mørkegrønne og går over i mørkerødt. Kan brukes både umodne og modne.
5000-7000 scovilles grader. 30-35 cm høy. Perfekt for krukker. Gir uvanlig mye frukt og sterk vekst, selv på friland på en normal, norsk sommer.
Kulturarv/heirloomsort. En delikat og sterk chili som er vanlig i det meksikanske kjøkkenet. 2500-8000 scovillegrader.
5000-30 000 scovilles grader. 35-40 cm høy. Full av hengende "babygulrøtter". En utmerket allround chili til chutneys, marinader, salsa, sterke sauser og stuinger. Prydplante i potter og krukker.
Kulturarv/heirloomsort. En gammel chilisort med utsøkt, middels sterk chilismak og egner seg godt til tørking. 5-30 000 scovillegrader.
Kulturarv/heirloomsort. En chili med små og sterke frukter, godt egnet både fersk, for tørking og for sylting. 60-90 cm høy. 10-23 000 scovilles grader.
30 000 scovilles grader. 50 cm høy. En middels sterk chili som virkelig smaker sitron og er helt fantastisk på smak.
Den tidligste chili vi har dyrket utendørs og i drivhus. Frukten blir hele 15 cm lang og 3-4 cm bred. Fruktig og litt søt smak, mild styrke men fortsatt sterk. 30-50 000 scovillegrader.
30 000-50 000 scovilles grader. 25-35 cm høy. Den velkjente piri-piri chilien som er i mange oppskrifter. Perfekt i krukker og potter. Fin å tørke til chiliflakes og -pulver.
50 000 scovilles grader. 40-50 cm høy. En av de vakreste chiliene vi har dyrket. Gir en kompakt plante med mange små, 3-4 cm lange, blanke og kraftig fiolette frukter.
En gul og sterk chili som egner seg både i drivhus, i potte og på friland. 50-70 000 Scoville grader.
Et skue i fargeforandringen og en fortreffelig smak. Bærer tidlig mengde av slanke, blanke mørk lilla frukter som blir oransje til slutt og modnes i dyp rød. Planten blir 45-60 cm. høy. 80 000-100 000 scovillegrader.
Kulturarv/heirloomsort. 350 000 scovilles grader. 50-60 cm høy. "Hellfire". En av de hotteste chili varianter vi kjenner. Bør dyrkes i veksthus eller som potteplante. Smak av aprikos og rosin. Nydelig i sauser og marinader.