Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingen varer i handlekurven

Rabarbra - dyrkeguide


Jo rødere rabarbra du velger jo søtere er den. Er du heldig å få tak i typen red champagne har du den aller rødeste.

Rabarbra er en lettstelt grønnsak som er lett å lykkes med, og klarer seg selv bare den får godt med vann, godt med næring og du bekjemper ugress. Og det beste av alt den smaker fantastisk og kommer igjen år etter år.

Slik planter du rabarbrarot og lykkes med den

1.Plant rabarbrarot sent på høsten eller tidlig vår. Plant inne i potte hvis du planter før våren er kommet utendørs og sett ut senere.

2.Du kan dyrke den i potte også, bruk en potte som er minst 10 liter, gjerne med selvvanning og vannreservoar så du slipper å vanne daglig.

3.Bruk næringsrik jord, plantejord iblandet naturgjødsel (følg anvisning pakke) og kompost. Da får den både næring og noe som holder på fukt.

4.Planter du direkte i hagen, velg et sted halvt i skyggen med lett og fuktig jord. Jobb med jorden dypt i forkant og gjødsle godt. Selv om den ønsker fuktig jord må du ikke velge stedet i hagen det alltid står en pytt med vann, den må ha drenering.

5.Plant roten med maks. 5 cm jord over, gjerne med litt av roten stikkende opp av jordoverflaten.

6.Vann godt, spesielt ved planting og det første året.

7. Har du satt en ny rot bør du ikke høste av rabarbraen første året slik at den får krefter til å vokse seg stor og kraftig. Du får igjen av å vente.

8. Vann jevnlig, luk ugress og gi gjødsel en gang til i løpet av sommeren Gi alltid godt med næring hver eneste vår i årene fremover i form av kompost og naturgjødsel.

9. Vår 2 kan du høste litt og vår 3 kan du høste for fullt. Når du høster kniper du stilken av helt inne med roten slik at det som evt. blir sittende igjen ikke råtner. Det kan være lurt å høste litt ofte i stedet for å kappe ned hele planten en gang når du høster.

10. Snegler elsker rabarbra så beskytt gjerne for snegler. Har du rabarbra i potte kan du enkelt ha kobberteip rundt potten, da får de støt og vil fort snu på tur opp i potten din. På friland kan du bruke Ferramol, bygge barrierer eller feller.

11. Etter noen år når rabarbraroten har vokst seg stor kan du dele den tidlig vår og få flere planter eller gi bort. Start da med ny plante likt i punkt 1 her.